Ön most elhagyja a www.kedplasma.hu weboldalát. Az orvosi információk – beleértve az engedélyezett alkalmazási köröket – eltérőek lehetnek az EU-n kívüli országokban.
NEM
IGEN
About Kedrion - Front Image

Rólunk

A KEDPLASMA a Kedrion Biopharma vérplazmagyűjtéssel foglalkozó üzletága. Az így nyert értékes anyagokból olyan plazmaalapú terápiás készítményeket állít elő, melyek ritka betegségeken, illetve rendellenességeken – hemofília, immunrendszer zavarai – képesek hatékonyan segíteni. A KEDPLASMA Plazma Központok által gyűjtött emberi vérplazma a gödöllői
Human BioPlazma Kft.-hez kerül, az abból származó termékeket pedig elsősorban a magyarországi igények kielégítésére használják.

A Human BioPlazma Kft. a Kedrion Biopharma leányvállalata. A cég vérplazmából származó gyógyszerkészítmények fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik a világ mintegy 90 országában. A Kedriont 2001-ben alapították Olaszországban, ám elődei több évtizedes múltra tekinthetnek vissza a vér- és vérplazma alapú termékek gyártása terén. A mindmáig családi kézben lévő vállalat nagy súlyt fektet a termékeit használó páciensek állapotának javítására és a céget körülvevő közösség jólétére egyaránt.

A Kedrion a hazai egészségügyi rendszer partnereként hozzásegítette Olaszországot – mint ahogy Magyarországot is – célja eléréséhez: a vérplazmából származó termékek tekintetében önellátó rendszer kiépítéséhez. Ezt az egyedi tapasztalatot és hathatós közreműködést kínálja világszerte más potenciális partnerei számára is. A Kedrion lényegesen kiterjesztette tevékenységét és jelenlétét is: többek között Magyarország és az Egyesült Államok piacára lépett be. Bővítette plazmagyűjtő és gyártókapacitását, emellett több kulcsfontosságú terápia hatósági engedélyét is megszerezte. Birtokába került például RhoGAM®, amellyel hatékonyan megelőzhető az újszülöttek hemolitikus betegsége.

A Kedrion továbbra is keresi a növekedés lehetőségeit, és szívesen adja át tapasztalatait, tudását és technológiáját. Ezzel is igyekszik elősegíteni, hogy a világ egészségügyi rendszerei és közösségei vérplazmából származó készítmények tekintetében önellátóvá válhassanak, valamint hogy a ritka rendellenességekben szenvedő emberek egészségesebb életet élhessenek.