Ön most elhagyja a www.kedplasma.hu weboldalát. Az orvosi információk – beleértve az engedélyezett alkalmazási köröket – eltérőek lehetnek az EU-n kívüli országokban.
NEM
IGEN
About Kedrion - Front Image

Miért adjunk plazmát?

Miért érdemes plazmát adni?

A KEDPLASMA Magyarország mottójához híven – „Keep Life Flowing” – az élet áramlása mellett kötelezte el magát. Ez azonban csak a donorok önkéntes közreműködésével valósulhat meg. Az ő éltető adományuk, vagyis a vérplazma az, ami segít küldetésünk teljesítésében. A tőlük kapott plazmából állítunk elő különféle terápiás szereket, amelyek jelentősen meghosszabbítják, vagy épp megmentik a súlyos, nem egyszer ritka betegségben vagy rendellenességben szenvedők életét.
A legtöbb ilyen gyógyszer esetében az emberi vérplazma jelenti az egyetlen nyersanyagforrást, ami laboratóriumi úton nem állítható elő. A plazma felbecsülhetetlen értékkel bír: már egyetlen donációból származó mennyiséggel is több mint 40 kisbaba életét lehet megmenteni, ugyanakkor több ezer adagra is szükség lehet ahhoz, hogy ki lehessen fejleszteni olyan fehérje alapú terápiás készítményt, mely egyetlen személynek mindössze egy évre elegendő.
Az adományozás révén létfontosságú orvosi kezelést kaphatnak égési sérültek, rákos betegek, szervátültetettek vagy éppen legyengült immunrendszerű emberek. A plazmából kinyert véralvadási faktoroknak köszönhetően a vérzési rendellenességgel – például hemofília – küzdők életminősége javulhat.

 

Kedrion editorial media

A Kedrion küldetése és munkája lényegében a plazma útjának, az élet áramlásának a megszervezése – a donoroktól egészen a vérplazmából származó gyógyszerkészítményeket használó emberekig. A plazmát a levételt követően azonnal lefagyasztják, mert így biztonságosan tárolható. A termékek gyártásához a plazmát az úgynevezett frakcionálás segítségével alkotóelemeire kell bontani. Az így leválasztott fehérjéket tisztítják és feldolgozzák, hogy különféle terápiás készítményeket – véralvadási faktor, albumin, immunoglobulin – állíthassanak elő belőlük. E készítmények nemcsak életmentők lehetnek, de javíthatják a különféle ritka betegségekben – például hemofília, immunhiányos állapotok – szenvedő emberek életminőségét.

Mind többen részesülnek plazma alapú terápiás kezelésben, így a vérplazma iránti kereslet is folyamatosan nő. A KEDPLASMA Magyarországnál rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy donorjaink közreműködésével Magyarországon minden rászorulóhoz eljuttathatjuk speciális, fehérje alapú terápiás készítményeinket. Így jelmondatunknak megfelelően – Keep Life Flowing – valóban áramlik az élet.