Ön most elhagyja a www.kedplasma.hu weboldalát. Az orvosi információk – beleértve az engedélyezett alkalmazási köröket – eltérőek lehetnek az EU-n kívüli országokban.
NEM
IGEN
About Kedrion - Front Image

Miért adjunk plazmát?

A  KEDPLASMA MAGYARORSZÁG amellett köteleztük el magunkat, hogy az “Élet folyjon tovább”, de mindezt donorjaink önzetlen nagylelkűsége nélkül nem tudnánk elérni. A tőlük kapott ajándék, az élet ajándéka – a plazma – teszi lehetővé számunkra, hogy vállalásunkat teljesítsük. A tőlük kapott plazmából gyógyszeres terápia készül, ami minőségileg javítja vagy akár meg is menti a súlyos, gyakran ritka betegségekben, rendellenességekben szenvedők életét. A szóban forgó gyógyszerek többségénél az emberi vérplazma jelenti az egyetlen lehetséges alapanyagot; ez ugyanis olyan összetevő, amit laboratóriumi úton nem lehet előállítani. A plazma egyedülálló értékekkel rendelkezik: míg egyszeri plazmadonáció több mint 40 csecsemő életét is megmentheti, akár ezerre is szükség lehet ahhoz, hogy egyetlen ember egy éven keresztül a megfelelő fehérje alapú terápiában részesüljön. Egy donáció alapvető ellátásra adhat lehetőséget az égési sérülteknek, áramütést szenvedőknek, rákbetegeknek, szervátültetetteknek, illetve minden olyan betegnek, akinek súlyosan le van gyengülve az immunrendszere. Az adományozott plazmából származó véralvadási faktor segítségével az olyan vérzési rendellenességekben szenvedők, mint például a hemofília, jobb, normálisabb életet élhetnek.

 

 

Kedrion editorial media

A Kedrion számára az jelenti a küldetést, illetve az képviseli a feladatot, hogy az élet ezen folyamát eljuttassa a donortól a plazma-alapú terméket használó páciensig.  Az adományozott plazmát gyorsan lefagyasztják, hogy biztonságosan lehessen tárolni.  Ahhoz, hogy megkapjuk a szükséges gyógyszeripari terméket, a plazmát egy frakcionálásnak nevezett eljárás segítségével számos különféle összetevőre kell bontani.  Az elkülönített fehérjéket finomítják, majd számos különféle plazmaderivátummá dolgozzák fel, melyek lehetnek például véralvadási faktorok, albumin vagy immunglobulin.  Ezek olyan termékek, melyek életet mentenek, illetve javítják az életminőséget az olyan ritka betegségek esetében, mint például a hemofília vagy az immunhiányos megbetegedés.

Egyre nő azoknak a száma, akik megtapasztalhatják a plazma alapú terápiák jótékony hatását, de ezzel párhuzamosan a további plazmára is egyre nő az igény. A KEDPLASMA MAGYARORSZÁG büszkék vagyunk arra, hogy olyan nagylelkű donorokkal dolgozhatunk együtt, akik lehetővé teszik számunkra, hogy specializált fehérjeterápiát forgalmazhassunk Magyarországon, ahol így hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az "Élet folyjon tovább".